MASSAGES
EMMETT THERAPIE
MEDICAL TAPING

SPORTMASSAGE
Een sportmassage richt zich op het onderhouden van de spieren. Dit wordt gedaan door gerichte massage en eventueel met het geven van spierversterkende oefeningen. Een betere doorbloeding van de spieren bevordert de prestatie. Als daar behoefte aan is, wordt een specifiek deel van het lichaam gemasseerd, bijvoorbeeld de rug, schoudergordel, armen of benen. Niet alleen een topsporter heeft baat bij een sportmassage. Door stress en een eenzijdige/ verkeerde houding kunnen afvalstoffen zich opstapelen in de spieren, waardoor een stijf en pijnlijk gevoel ontstaat.


BINDWEEFSELMASSAGE
Bindweefselmassage is een vorm van massage waarbij een mechanische prikkel aan het onderhuids bindweefsel gegeven wordt. Deze prikkel beïnvloedt de wisselwerking tussen de inwendige organen en de huid, de spieren en de botten. Het is een zogenaamde reflexzone behandeling. Er bestaat een van oudsher (embryologie) segmentale relatie tussen het bindweefsel en het dieperliggende weefsel in ons lichaam.


HAPTONOMISCHE ONTSPANNINGSMASSAGE
De haptonomische massage kan kortweg omschreven worden als het in contact treden (in overdrachtelijke zin, tactiel) om gezond te maken, om te helen en te bevestigen. Kernbegrippen bij deze benaderingswijze zijn o.a. gevoelsbeleving en aanraken. Haptonomie richt zich op de totale mens, dus houdt zich ook bezig met het gevoelsleven. Dit specifieke contact van ontmoetend aanraken om de ander in zijn wezen te bevestigen, is een heerlijke ontspanningsmassage om te ontstressen en weer bij jezelf te komen.

Lees ook de informatie over Emmett therapie en Medical Taping.


VOETREFLEXZONETHERAPIE
Bij voetreflexzonetherapie is er sprake van 'werking op afstand'. Op de voeten wordt ons hele lichaam weerspiegeld. Er bevinden zich de uiteinden van de zenuwbanen en de energiebanen. Iedere zone correspondeert met een ander deel van het lichaam. Het masseren van de uiteinden beïnvloedt het fysiologisch functioneren, zoals die van de bloedsomloop, de lymfestroom en de algehele energiestroom.


OEFENTHERAPIE
Bewegen heeft een positieve uitwerking op het functioneren van de mens in het algemeen, en op het herstel na een aandoening van het bewegingsapparaat in het bijzonder. Bewegen en oefenen ontspant, mobiliseert, verbetert de bloedsomloop, versterkt de spieren en smeert de gewrichten. Bij bewegingsbeperkingen, spierverkortingen en bij krachts- en mobiliteitsverlies kan oefentherapie helpen. Het is goed te combineren met andere massagetherapieën en u kunt ook thuis oefenen.


ACUPRESSUUR
Acupressuur betekent letterlijk puntdrukken, en is verwant aan acupunctuur. In ons lichaam bevinden zich meridianen, oftewel kanalen, waarlangs energie loopt. Door verstopping met afvalstoffen kunnen spieren en organen die aangesloten zijn op die meridianen minder goed gaan functioneren. Dit kan leiden tot ziektes en klachten. Door op specifieke plekken van het lichaam een bepaalde tijd krachtig te drukken of te wrijven, worden de meridianen gestimuleerd. De afvalstoffen kunnen weer afgevoerd worden en de spier of het orgaan kan weer normaal functioneren.


CEES NOBEL
Voor meer informatie over de verschillende massagetherapieën of voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met Cees Nobel.
Telefoon: 06-46015746

Cees is aangesloten bij belangenvereniging BATC. Dat houdt in dat mensen die aanvullend verzekerd zijn hun behandeling volledig/gedeeltelijk vergoed krijgen van hun zorgverzekeraar.
Kijk op www.BATC.nl , onder het kopje verzekeraars.