DR. SCHÜSSLERS CELZOUTTHERAPIE

Heeft u problemen met slapen, een slechte weerstand, last van hooikoorts, nierstenen. Celzouttherapie kan u op een veilige wijze helpen van deze en vele andere lastige kwalen of vervelende gezondheidsproblemen af te komen. Simpelweg door inname van de juiste celzouten.

WAT ZIJN CELZOUTEN
Celzouten zijn minerale zouten die in het menselijk lichaam in iedere cel in meer of mindere mate aanwezig zijn. (Dr. Schüssler (1821-1898) ontdekte de aanwezigheid van deze zouten door hetonderzoeken van de as van overleden mensen) Onze gezondheid valt of staat met een goede celstofwisseling. Daarvoor moet een cel voldoende voedingsstoffen en bouwstoffen uit het bloed kunnen opnemen, en de afvalstoffen aan het bloed kunnen afgeven. Een verstoring in dit evenwicht is dikwijls de oorzaak van gezondheidsklachten of ziekte.

Zo kan overbelasting de celstofwisseling stilzetten, blokkeren of tegenwerken. Overbelasting kan zich voordoen in verschillende vormen:
• Materieel: onvolwaardige voeding of slechte eetgewoonten, bacterie, virus, medicijnen
• Energetisch: o.a. electro-magnetische straling
• Mentaal/Emotioneel: o.a. stress, verdriet, angst


THERAPIE
De celzouttherapie activeert en ondersteunt het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Bij deze therapie worden alleen celzouten naar originele receptuur gebruikt (niet verdund of geschut). De celzouten bestaan uit verwreven minerale zouten in melksuiker, geperst tot tabletten. Deze kunnen direct worden ingenomen (vallen in de mond uiteen) of met water worden ingenomen. De mineraalstofmoleculen worden meteen door het mondslijmvlies opgenomen. Er treedt geen forcerende inwerking op met de kans op onherstelbare schade.

Het gezicht is de spiegel van de gezondheid In het gezicht zijn de kenmerken van tekorten aan bepaalde celzouten duidelijk te herkennen. Lijntjes, rimpels, plooien in de huid, maar ook huidskleur, grauwheid, vlekjes, vochtophopingen rond de ogen of melkwitte oorlellen kunnen wijzen op een behoefte aan bepaalde minerale zouten. De celtherapeute kan o.a. aan de hand van een gezichtsanalyse adviseren in het gebruik en de inname van de juiste celzouten.


WISSELWERKING
Celzouten kunnen gelijktijdig met zowel homeopathische als reguliere geneesmiddelen worden gebruikt.
Ze vormen geen belemmering voor de behandeling omdat er alleen lichaamseigen minerale stoffen aan het lichaam worden aangeboden. Celzouttherapie kan juist de werking ondersteunen en bevorderen. Homeopatische middelen zetten namelijk het lichaam aan tot een reactie. En om adequaat te kunnen reageren moet het lichaam wel over voldoende minerale stoffen beschikken.

Celzouten zijn geen vervangers van gezonde voeding.