EMMETT THERAPIE
tegen chronische pijn en immobiliteit

De Emmett therapie is een behandelwijze waarbij een combinatie van directe druk en zachte draaibewegingen gebruikt wordt om specifieke spiergroepen te ontspannen en het lichaam weer in balans te brengen. De resultaten zijn vaak spectaculair en kunnen direct optreden. Veel cliënten ervaren al tijdens de behandeling pijnvermindering en een toegenomen souplesse.

Ons lichaam bestaat uit een groot aantal receptoren (uiteinden van zenuwcellen), die elkaar op heel specifieke punten overlappen. De punten waar de Emmett therapie zich in dit verband op richt, vormen de knoop- of kruispunten tussen de sensorische (gevoelszenuwen) en de musculaire (spierzenuwen) receptoren, ook wel ‘critical points’ genaamd. En juist deze kruispunten blijken uiterst gevoelig voor de kleinste aanrakingen en bijgevolg voor grootse reacties van het lichaam. De ‘critical points’ vormen dé ingang naar de diverse lichaamsstructuren (spieren, pezen, zenuwen, botten en organen) en zijn dus cruciaal in het bewerkstelligen van de gewenste veranderingen, zowel van lichamelijke als ook emotionele aard.

BEHANDELINDICATIES
Emmett therapie wordt voornamelijk gebruikt bij het behandelen van chronische pijn en immobiliteit. En is dan ook uiterst geschikt bij:
· Rugpijn
· Migraine en hoofdpijn
· Whiplash en nekpijn
· Schouder klachten
· Spierpijn
· Reuma
· Sportblessures
· Stress en burn-out
· RSI ook wel "Muisarm" genoemdCEES NOBEL
Voor meer informatie over de verschillende massagetherapieën of voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met Cees Nobel.
Telefoon: 06-46015746

Cees is aangesloten bij belangenvereniging BATC. Dat houdt in dat mensen die aanvullend verzekerd zijn hun behandeling volledig/gedeeltelijk vergoed krijgen van hun zorgverzekeraar.
Kijk op www.BATC.nl , onder het kopje verzekeraars.